Schimmelnagels behandelen door een pedicure

Schimmelnagels behandelen door een pedicure

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft last van schimmelnagels, vaak kalknagels genoemd. u kunt denken aan ongeveer 5 miljoen mensen die hier last van hebben. Schimmelinfecties kunnen we op allerlei verschillende manieren oplopen en zijn vaak lastig om vanaf te komen. De oorzaak kunnen we zoeken in diverse dieperliggende omstandigheden. Een vermindering van de weerstand, een genetische belasting of een verzuurd lichaam worden gezien als mogelijke oorzaken van een schimmel infectie. Vaak kiezen we ervoor om de symptomen te bestrijden en daar zijn diverse mogelijkheden voor. Wij adviseren om tijdens een behandeling van schimmelnagels door een pedicure te bezoeken en daar een goede basis te laten leggen voor een optimaal resultaat.schimmelnagels behandelen door een pedicure

Middelen tegen schimmelnagels

Er zijn diverse middelen waarmee we kalknagels kunnen behandelen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Funghiclear, Schimpie kalknagel pleister, azijn, vicks etc. Het kan per persoon verschillen welk product het beste werkt. Dit komt omdat elke lichaam anders is en iedereen reageert anders op een bepaalde stof. Om deze reden is het van belang dat je een aantal manieren uitprobeert om te ontdekken wat het beste bij jou werkt.

Een goed werkend middel is belangrijk, maar een juiste manier voor de behandeling is essentieel. we nemen ze hieronder even door.

Kalknagels vijlen

Voordat je een behandeling van kalknagels begint is het belangrijk dat je ze eerst knipt en vijlt. De nagel eerst schoon gevijld worden zodat het antischimmelmiddel beter bij het geïnfecteerde gebied kan komen. Vaak zitten deze schimmels en bacteriën tussen het harde stuk en de gezonde nagel in. Het vijlen van de kalknagel herhaal je elke drie tot vier weken, zodat de nagel geen nieuwe harde laag kan ontwikkelen.

Hoe moet ik kalknagels vijlen?

Als je een kalknagel gaat vijlen ga je doelgericht te werk. Je moet alle aangedane nageldelen weg zien te werken. Als je een kalknagel gaat vijlen moet je elke dikke en gele kalklaag van je nagels af ziet te krijgen. Dit doe je door de kalknagels te vijlen en te knippen waar nodig is. Als je nog nooit een kalknagel hebt gevijld kan dit natuurlijk vrij lastig zijn. Daarom kan je er ook voor kiezen om je kalknagels met een pedicure te behandelen. De techniek die gebruikt wordt bij een professionele kalknagel pedicure noemen we frezen. Hieronder lees je meer over een kalknagel pedicure.

Schimmelnagels behandelen door een pedicure

Bij hardnekkige schimmelnagels die al jaren een doorn in het oog zijn adviseren wij zeker om een pedicure te bezoeken. Als je je nagels dun wilt vijlen is dat vaak een lastige missie. Je kunt er ook voor kiezen om het de eerste keer door een professional te laten doen een behandeling bij een pedicure te ondergaan.

De harde, gele laag kan vrij dik zijn en het kan moeilijk zijn om dit zelf eraf te vijlen. Om deze reden kan je er voor kiezen om het behandelen van schimmelnagels door een pedicure te ;aten doen.. Dit zorgt ervoor dat de nagel goed afgevijld is en dat er niks overgeslagen zal worden. Een professional kan de kalklaag vrij nauwkeurig verwijderen met een pedicure frees. Op deze manier kan je elke drie tot vier weken zelf de kalknagel vijlen om de kalklaag weg te houden.

Belangrijk: behandeltrouw!

Naast het behandelen van kalknagels door een pedicure is het zeer belangrijk om consequent met een goed werkend middel 2x per dag te behandelen. Allee zo komt u van kalknagels af!

kalknagels en pedicure: Het verdere proces

Nadat je een pedicure voor je kalknagels hebt gehad en de kalknagel dun gevijld is kan je beginnen met een antischimmelmiddel. Zoals we eerder hebben gezegd kan je verschillende manieren inzetten om je kalknagels te behandelen. Welke manier je ook kiest zorg er ten eerste voor dat de kalklaag van je nagels af is. Als dit gelukt is, breng je een van de middelen op de kalknagels aan en laat je dit inwerken. Veel van deze middelen tegen kalknagels herhaal je zo’n twee keer per dag en je kan het op verschillende manieren aanbrengen. Zorg er ook voor dat je de nagels ernaast preventief mee behandeld om verdere infectie tegen te gaan.

Geef een reactie

Zoek uw professional

Zoek een professionele pedicure, manicure of schoonheidsspecialist(e)

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Explore

Users

Bello

Login

Register

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Already have account?

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.